Koeling

Van Wijk Fruit beschikt over een modern koelhuis met de nieuwste technologieën op het gebied van koelen. Er zijn 37 koelcellen waar in totaal ongeveer 4 miljoen kilogram fruit in kan worden opgeslagen. Het fruit wordt bewaard onder Ultra Low Oxigin (ULO) condities waardoor het fruit langer en beter bewaard kan worden. In het koelhuis wordt zowel het eigen fruit als fruit van derden gekoeld. 

 

Kwaliteit
De kwaliteit van het fruit is waar het allemaal om draait.
De temperatuur, O2 en CO2 waarden worden 24 uur per dag gemeten en bijgestuurd door  computers. Deze waardes worden ook nog handmatig gemeten om er zeker van te zijn dat het fruit zo lekker en vers mogelijk blijft. Een groot aantal cellen is voorzien van ultrasone bevochtiging.

Energie besparing
Door de gerichte controle tijdens het koelen zijn wij in staat zo efficiënt mogelijk te koelen. Ook wordt de afvalwarmte van de koelmotoren hergebruikt voor de verwarming van het woonhuis, de sorteerhal, kantoorruimtes, kantine en werkplaats. Door dit hergebruik van afvalwarmte wordt het energieverbruik zo veel mogelijk gereduceerd.

 

Mogelijkheden
Heeft u interesse in opslag van u producten, zowel gekoeld als niet gekoeld, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.