Fruitteelt

Van Wijk Fruit is al jaren expert op het gebied van fruitteelt. Al sinds 1920 Is het familiebedrijf gespecialiseerd in de teelt van voornamelijk appels en peren. Het bedrijf is gelegen in het dorpje ’t Goy, in de Krommerijnstreek van de regio Utrecht. De vruchtbare kleigrond maakt het gebied ideaal voor de fruitteelt.

Wij telen onder andere:

 

Peren:

Conference

Sweet Sensation

 

Appels:

Elstar

Jonagold

Delbare
Wellant

 

Gewasbescherming
Al het fruit dat wordt geteeld voldoet volledig aan de eisen van Globalgap. Daarnaast wordt al jaren gewerkt met geïntegreerde gewasbescherming. Bij deze gewasbeschermingsmethode wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met de belasting van het milieu, de mens en de nuttige organismen. Zo wordt er voornamelijk gewerkt met biologische bestrijding, natuurlijke vijanden van schadelijke insecten en feromoonverwarring in plaats van chemische middelen.

Door al onze inspanningen op het gebied van de geïntegreerde gewasbescherming zijn wij sinds 2011 ook PlanetProof gecertificeerd. PlanetProof geeft aan dat het product minder belastend is voor het milieu dan vergelijkbare producten zonder dit keurmerk.